AV Nordic

Har du problem med videosamtal i Microsoft Teams?

Såhär går du tillväga för att öppna rätt portar i din Wi-Tek AC105P router.

Visst är det frustrerande med både laggande och hackande videosamtal? Både Microsoft Teams och Skype använder sig av ett antal portar för både ljud och video, UDP-portarna 3478-3481. Följ guiden för att öppna rätt portar för både Microsoft Teams och Skype i Wi-Teks AC105P router. 

Öppna en webbläsare och surfa in på routerns IP-adress (om du inte har ändrat routerns IP-inställningar så har den 192.168.10.1 som standard). Logga in med dina uppgifter (routern har admin/admin som användarnamn/lösenord om du inte ändrat detta).


Efter du har loggat in gå till Firewall > Access Control List och klicka sedan på ADD för att ställa in en regel.


Klicka på Enable, under Rule Description kan du döpa regeln, här har vi valt att döpa den till Teams. Klicka sedan Protocol > IPv4, Source Zone > WAN, Dest Zone > ROUTER och Protocol > UDP. Under From Source IP (Fel text i router) skriver du in den inkommande källans (WAN) portintervall 3478:3481, skriv sedan samma portintervall under Dest Port 3478:3481. Välj ACCEPT under Action och klicka i Yes under Long-term. Klicka sedan på CONFIRM för att spara alla inställningar.


Nu är regeln sparad och du kan se att den är aktiverad "Enable".


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.